OM OSS

Vi är ett litet tandtekniskt lab i centrala Helsingborg. 

Sedan starten 2012 har vi stadigt inriktat
oss på fast protetik ocg specialiserat oss på helkeramiska restaurationer, särskilt av zirkonia
som vi har över 20 års erfarenhet av. 

VI jobbar självfallet även med mer traditionella material
som CoCr med skiktat porslin, men vår absoluta specialitet är just fullanatomisk zirkonia, i såväl kron och bro som implantat på titanbas. Vi på Loy’s är alltid nyfikna på nytt. I takt med att forskningen hittar nya vägar så följer vi dessa genom utbildning och uppdatering av hård- och mjukvara samt material. Vi är noga med att underhålla vår maskinpark för att den ska hålla för det jobb den är avsedd för och för att den ska vara fortsatt ackurativ och effektiv. 

Vi tar emot både digitala och traditionella avtryck. Vissa digitala fall går att göra utan modell men i de fall vi behöver en så framställs de genom 3D-printing, en mycket exakt tillverkning för minimering av felkällor. Till de traditionella avtrycken använder vi alltid Giroforms sockelsystem för högsta möjliga precision.

Det vi inte kan framställa hos oss på labbet skickar vi till större fräscenter i Sverige. På så sätt garanterar vi att designen alltid är vår och att allt vi erbjuder framställs i landet då vi är stolta över och vill bevara vårt svenska hantverk. Hos oss vet du vad du får då vi är noga med att våra produkter ska uppfylla en viss standard och vi är båda med i alla produktionsled för att få en så homogen slutprodukt som möjligt, något vi är väldigt stolta och glada över då det börjar bli unikt i vår bransch.

För kunder i närområdet erbjuder vi färgtagning hos oss i våra fantastiska lokaler precis vid havet. I förekommande fall kan vi komma till er, allt efter överenskommelse. Ta gärna kontakt med oss vid frågor, vårt motto är “vi löser det!”.

Personal

Cornelia Loy Kennedy
Ingela
Martin Kennedy

Kontakta oss

Du är mycket välkommen att höra av dig till oss om du har någon fråga eller fundering angående vår verksamhet.